سبوس برنج

سبوس برنج

عبارت است از پوسته خارجی، جنین، لایه آلرون و سلول‌های خارجی چسبیده به آندوسپرم نشاستهای دانه برنج، اوریزاساتیوا از خانواده گرامینه می‌باشد. اوریزا در زبان یونانی به معنای برنج و ساتیوا در لاتین به معنای کشت شده است. پوست برنج را به‌وسیله آسیاب‌های سنگی جدا می‌کنند و سپس برنج به‌دست‌آمده را که برنج قهوه‌ای نامیده می‌شود، پوست می‌کنند و برنج سفید شده را به دست می‌آورند که مصرف غذایی دارد و سبوس محصول فرعی آن می‌باشد.

انواع
عصاره سبوس برنج
روغن سبوس برنج

کاربرد
خوراک جانوران اهلی
کاربرد در کشاورزی
آماده‌سازی مواد غذایی
تولید مواد شیمیایی و آلی
تهیه‌ی کربن‏
تولید مواد شیمیایی غیر آلی
تهیه مواد ساینده
تهیه‌ی مواد نارسانا و دیرگداز‏
کاربرد در مواد پلاستیکی
رفع آلوده‌کننده‌ها
عصاره گیری از میوه‌ها‏

 

آنالیز شیمیایی
سبوس برنج شامل 17 ـ 11% پروتئین، 18 ـ 13% چربی، 10% فیبر 65 ـ 45% کربوهیدارت است و این ترکیب غذائی منبع سرشاری از ویتامین B و نو کوفرول و همچنین مواد معدنی مانند فسفر ، پتاسیم ، آهن ، کبالت و روی می باشد. محتوای اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب آن قابل مقایسه با همه غلات می باشد.

 

سبوس برنج - پوسته برنج - شلتوک - سبوس دوکوب - rice bran - ITM - آی تی ام - iritm.com